Medezeggenschap
Ouders zijn de belangrijkste partners voor onze scholen. We vinden het belangrijk om hen nauw te betrekken bij ons onderwijs. Informeel, maar ook formeel.
Al onze scholen en de ondersteunende dienst hebben ieder een eigen medezeggenschapsraad (mr). Daarin zitten zowel personeelsleden als ouders van leerlingen. Meer informatie over de mr’en vind je op de website van de betreffende scholen. Op deze pagina is meer informatie te vinden over de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (gmr).
Een overzicht en uitwerking van de wijze waarop de medezeggenschap binnen De Onderwijsspecialisten ingericht is, kun je vinden in het medezeggenschapsstatuut.
De gmr zoekt versterking!
Wil jij als vertegenwoordiger van je collega’s of de ouders meedenken en -beslissen over beleid dat belangrijk is voor alle scholen of een meerderheid van de scholen? Grijp dan je kans en meld je aan voor de gmr!
Per 1 augustus zijn de volgende zetels vacant:
- Twee zetels in de personeelsgeleding
- Drie zetels in de oudergeleding (waarvan 1 een tussentijdse vacature voor de resterende zittingstermijn tot 1 augustus 2026).
Samen oefenen we door een open en constructieve houding invloed uit op het beleid van De Onderwijsspecialisten.
Aanmelden kan tot maandag 14 april. Meer weten of je gelijk aanmelden? Klik dan hier!

De gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (gmr)
"Door een open en constructieve houding oefenen wij invloed uit op het beleid van De Onderwijsspecialisten."
De gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van De Onderwijsspecialisten is een enthousiaste sparringpartner van het college van bestuur (cvb) over diverse bovenschoolse onderwerpen. De gmr vertegenwoordigt de mr’en van de dertig scholen die bij De Onderwijsspecialisten horen. Dat betekent dat de leden van de gmr gekozen worden door leden van de mr’en. Gmr-leden kunnen ook lid van een mr zijn, maar dat is niet verplicht. Afspraken over de omvang en samenstelling van de gmr kun je vinden in het medezeggenschapsreglement.
Net als de mr’en kent de gmr een personeelsgeleding en een oudergeleding. Iedere geleding bestaat uit zes leden die vanuit een eigen onafhankelijke positie en verantwoordelijkheid bijdragen aan goede beleidsvoering op bovenschools niveau. Een belangrijke rol dus!
De GMR vergadert vijf keer per jaar (intern en met het College van Bestuur). De data kun je vinden in de vergaderplanning.
Contact
In onze flyer krijg je antwoord op ‘Wie, Wat, Waar?’ Voor meer informatie over de gmr kun je ook contact opnemen met onze ambtelijk secretaris Laura van Hofwegen (l.vanhofwegen@deonderwijsspecialisten.nl ). Zij vertelt je graag meer.
Je kunt ook contact met Laura opnemen om vergaderverslagen van de GMR op te vragen.